Frukostfrallor

Cuisine: 250
Serves: 10
Receptet är inspirerat ur boken Friendly Bread
Ingredients
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 dl linfrön
  • 5 dl durramjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 dl nyponmjöl
  • 1 1/2 msk psylliumfröskal
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 dl kallt vatten
  • 1/2 dl kallpressad olivolja
  • 1/2 dl honung
Instructions
  1. Slå det kokande vattnet över linfröna och låt dem stå i minst 10 minuter.
  2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten och linfröblandningen.
  3. Häll rikligt med durramjöl på bakbordet och stjälp sedan upp degen, häll lite durramjöl över degen och forma den sedan till en lång rulle. Dela i 10 st lika stora delar och rulla dem lätt i handen, doppa sedan en av sidorna i sesamfrön alt. linfrön.
  4. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt