Mandelmassa
Serves: ca. 2 dl
Att göra egen mandelmassa är enkelt och dessutom nyttigare en den processade man köper i mataffären.
Ingredients
  • 100 g mandel
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kokossocker
Instructions
  1. Behåll skalet på mandlarna, det ger en brun fin färg och blir lite nyttigare.
  2. Kör mandlarna i matberedare, kvarn eller mixer, tillsätt sedan florsocker och kokossocker. När mandeln är finmald kan du sila ner den i en bunke genom en tesil. Blanda sedan med socker och häll över lite vatten. Blanda till dess att mandelmassan fått en bra konsistens.

mald mandel mandelmassa

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt