Havre bars med choklad
Cuisine: 175
Serves: ca. 15 st
Ingredients
- 4 msk kokosolja
- 2 msk honung
- 3 dl glutenfria havregryn
- 1 dl solroskärnor
- En knivsudd salt
- Mullbär med choklad och raw kakao till garnering
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Värm kokosoljan och honungen i en kastrull.
- Mixa havregryn och solroskärnor med en stavmixer och tillsätt det sedan i grytan med smält kokosolja och honung. Blanda väl!
- Lägg blandningen på bakplåtspapper i en ugnssäker form, jämna ut smeten så att du får ca. 1/2-1 cm tjock smet.
- Ställ in i ugnen i 20-25 minuter tills barsen fått fin färg.
- Ta ut barsen och dela i lagom stora delar.
Notes
Om du önskar kan du ringla över lite mörk choklad alternativt lägga på ett mullbär med choklad och strö över raw kakao.
3.2.2885