Havre bars med kakao

Havre bars med choklad
Cuisine: 175
Serves: ca. 15 st
Ingredients
  • 4 msk kokosolja
  • 2 msk honung
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • En knivsudd salt
  • Mullbär med choklad och raw kakao till garnering
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm kokosoljan och honungen i en kastrull.
  3. Mixa havregryn och solroskärnor med en stavmixer och tillsätt det sedan i grytan med smält kokosolja och honung. Blanda väl!
  4. Lägg blandningen på bakplåtspapper i en ugnssäker form, jämna ut smeten så att du får ca. 1/2-1 cm tjock smet.
  5. Ställ in i ugnen i 20-25 minuter tills barsen fått fin färg.
  6. Ta ut barsen och dela i lagom stora delar.
Notes
Om du önskar kan du ringla över lite mörk choklad alternativt lägga på ett mullbär med choklad och strö över raw kakao.

HavreSolros Barhel barhelkakao BArs

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt