Ärtpesto
Serves: 4-6
Ingredients
  • 3 dl gröna ärtor
  • 2 dl riven pecorino
  • 1/2 – 1 kruka färsk basilika
  • 50 g solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl kallpressad olivolja
  • Salt och svartpeppar
Instructions
  1. Riv pecorino på den grövsta sidan av rivjärnet.
  2. Knipsa av basilikabladen.
  3. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna
  4. Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter och mixa väl med en stavmixer.
  5. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt mer olivolja.

DSC_5955 DSC_5956

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt