Hovmästarsås
Om du väljer att tillsätta ägget får du en lite krämigare hovmästarsås.
Ingredients
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg (går bra utan)
  • 1 msk kokossocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl kallpressad olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • Salt och peppar för smaksättning
Instructions
  1. Ställ fram alla ingredienser så att de får samma temperatur.
  2. Hacka dillen.
  3. Blanda samman båda sorterna av senap med ägget, kokossocker, salt, peppar och vinäger.
  4. Tillsätt oljan med en fin stråle under kraftig omrörning så att såsen blir tjock. Elvisp går bra.
  5. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt och svartpeppar.
Notes
Du kan byta ut den klassiskt svenska senapen mot skånsk senan för en lite grövre struktur.

DSC_7178

DSC_7183 DSC_7186 DSC_7190

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt