Hovmästarsås

Hovmästarsås
Om du väljer att tillsätta ägget får du en lite krämigare hovmästarsås.
Ingredients
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg (går bra utan)
  • 1 msk kokossocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl kallpressad olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • Salt och peppar för smaksättning
Instructions
  1. Ställ fram alla ingredienser så att de får samma temperatur.
  2. Hacka dillen.
  3. Blanda samman båda sorterna av senap med ägget, kokossocker, salt, peppar och vinäger.
  4. Tillsätt oljan med en fin stråle under kraftig omrörning så att såsen blir tjock. Elvisp går bra.
  5. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt och svartpeppar.
Notes
Du kan byta ut den klassiskt svenska senapen mot skånsk senan för en lite grövre struktur.

DSC_7178

DSC_7183 DSC_7186 DSC_7190

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.