Macarons

Macarons
Cuisine: 150
Serves: Ca. 30 st
Ingredients
  • 60 g mandelmjöl
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • Använd röd eller grön karamellfärg till smeten beroende på hur du vill färgsätta dina macarons.
  • Smörkräm
  • 50 g smör (alt mjölkfritt smör)
  • 1/4 dl florsocker
  • 4-6 msk kanel (krydda till du är nöjd med smaken)
  • 1 st äggula
  • Granatäpplefyllning
  • 1 granatäpple
  • 1 gelantinblad
Instructions
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Sikta mandelmjöl och florsocker på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Sätt in i ugnen i 7 minuter på 150 grader. Ta ut plåten och låt svalna.
  4. Vispa 2 äggvitor tills de nästan är hårda, tillsätt 2 msk socker och vispa till äggvitorna är helt fasta.
  5. Nu färgar du macaronsen efter tycke och smak.
  6. Tillsätt därefter mjölblandningen genom att sikta ner den över de uppvispade äggvitorna.
  7. Rör om till en jämn smet och fyll en påse med smeten för att sedan spritsa ut små rundlar
  8. (i storlek med en 5 krona)
  9. Låt plåten stå en stund till macaronsen fått en lite hård yta.
  10. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 12 minuter.
  11. Smörkräm med kanel
  12. Rör smöret mjukt med florsocker och kanel, tillsätt äggulan.
  13. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kanel.
  14. Spritsa lite smörkräm på en av macaronshalvorna och sätt sedan ihop den halvan med en till halva.
  15. Granatäppelfyllning
  16. Lägg gelantinbladet i blöt enligt anvisning på förpackning.
  17. Skala och mixa granatäppelkärnorna. Sila sedan i en trådsil.
  18. Tillsätt gelantinbladet och låt stå till det stelnat.
  19. Bred på fyllningen på en av halvorna av macaronsen och sätt sedan ihop den med en annan halva.

DSC_7121 DSC_7126 DSC_7136

DSC_7141

 

 

DSC_7148 DSC_7151 DSC_7156

One Comment on “Macarons”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.