Mandelfrallor
Author: SandT
Serves: ca 6 st
Dessa goda och framförallt saftiga frallor innehåller rena mjölsorter och lösliga fibrer som är hälsosamt för vårt matsmältningssystem.
Ingredients
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl durramjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1,5 msk linfrö, nymalda
  • 1,5 msk chiafrön
  • 1-2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl havreyoghurt/sojayoghurt
  • 3 msk vatten eller havremjölk
  • 3 msk smält smör (mjölkfritt) eller kokosfett
  • Toppa med vallmofrön eller sesamfrön + uppvispat ägg
Instructions
  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner den mjölkfria yoghurten och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön/sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Mandelmjöl, durramjöl, chiafrön, linfrön, vallmofrön och bakpulver köper du här

Mandelfrallor

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt