Mandelkaka

Cuisine: 180
Serves: 10
Festlig tårta eller god kaka, välj själv hur du vill servera denna goda kaka som är ett recept som tagits fram av bagaren Oscar Målevik till oss på SandT.
Ingredients
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk psylliumfröskal
  • En nypa vaniljpulver
  • En nypa salt
  • 2 ägg
  • 1/2 dl rårörsocker
  • 2 dl soyghurt
Instructions
  1. Blanda mandelmjöl, psylliumfröskal, vaniljpulver och salt i en bunke.
  2. Vispa ägg och rårörsocker fluffigt i en annan bunke, tillsätt soyghurt och alla torra ingredienser. Vänd försiktigt ihop smeten och häll upp i valfri form. På bilden använde vi en glasform, men en springform med löstagbar kant går lika bra.
  3. grädda i 180 grader tills kakan fått färg, ca 40 minuter.
  4. Låt kakan kallna och dekorera med exempelvis chokladmousse, recept finns under ”dessert”.

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt