pepparkakor

Cuisine: 250 gr
Smöret går att byta ut mot kokosfett eller mjölkfritt smör.
Ingredients
  • 250 g smör (eller mjölkfritt smör)
  • 200 g rårörsocker
  • 1 msk honung
  • 1 ägg
  • 1 msk kanel
  • 1 msk nejlikor
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • ca 6½ dl bovetemjöl
Instructions
  1. Rör smör, socker och honung poröst.
  2. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner kryddorna och bikarbonat. Blanda i större delen av mjölet.
  3. Arbeta degen smidig på bakbordet med resten av mjölet.
  4. Lägg till fördel i kylen över natten.
  5. Kavla ut degen och använd ganska rikligt med bovetemjöl för att degen inte skall klibba för mycket.
  6. Ställ in de färdigformade pepparkakorna i ugnen på 250 grader i ca. 5 minuter.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt