Pepparkakshus

Cuisine: 175
Ingredients
  • 250 g smör (eller mjölkfritt smör)
  • 200 g rårörsocker
  • 1 msk honung
  • 1 ägg
  • 1 msk kanel
  • 1 msk nejlikor
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • ca 6 1/2 dl bovetemjöl
  • Kristyr:
  • 2 äggvitor
  • 5-6 dl sukrin florsocker
  • 1 tsk ättiksprit
Instructions
  1. Rör smör, socker och honung poröst.
  2. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner kryddorna och bikarbonat. Blanda i större delen av mjölet.
  3. Arbeta degen smidig på bakbordet med resten av mjölet.
  4. Lägg till fördel i kylen över natten.
  5. Kavla ut degen och använd ganska rikligt med bovetemjöl för att degen inte skall klibba för mycket.
  6. Använd mallarna som du hittar här.
  7. Gör kristyren:
  8. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Sikta ner det mesta av florsockret och tillsätt ättikspriten. Fortsätt vispa tills kristyren är tjock, fluffig och glansig. Tillsätt ev mer florsocker tills det bildas fasta toppar. Lägg kristyren i en spritspåse.
  9. Limma ihop pepparkakshuset med smält socker, dekorera med kristyr och din fantasi.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt