Scones med sesamfrön

Scones med sesamfrön

Cuisine: 250
Serves: 4-6
Ingredients
  • 3 dl havremjölk
  • 100 gram smör
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sesamfrön
Instructions
  1. Blanda bovetemjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i bitar och blanda ner i mjölet. Finfördela smöret med finertopparna till en grynig massa.
  3. Blanda ner havremjölken och rör ihop till en deg.
  4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Degen blir kletig, fukta handen när du plattar ut de runda kakorna.
  5. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö över sesamfrön.
  6. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

2 Comments on “Scones med sesamfrön”

  1. Pingback: nybakade scones | sandt.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.