Rabarberpaj

Cuisine: 175
Serves: 4
Ett gott recept från Charlotta
Ingredients
  • 200 g rabarber
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g rumsvarmt smör alternativt olja
  • 1/2 dl socker
  • rivet skal av en lime (ekologisk)
  • 1/2 dl grovhackad sötmandel
  • 1 nypa salt
Instructions
  1. Skär rabarbern i bitar och sockra dem. Blanda ihop smuldegen och lägg lite av den i botten på fyra ugnsfasta portionsformar. (OBS! Om du använder en vanlig pajform kan det vara bra att dubbla satsen av smuldeg.) Fyll på med rabarberna och överst resten av smuldegen.
  2. Grädda i 175 grader i ca 10 min eller tills degen fått färg.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt