Ratatouille

Cuisine: 200 grader
Serves: 6-8
Att servera till allt från grillen hela sommaren! En favorit hos oss på SandT
Ingredients
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st zucchini
  • 16-20 st små kvisttomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk honung
  • Färska örter (går bra med torkade)
  • Salt och svartpeppar
  • 1 burk mixade oliver med kärnor
  • Eventuell topping:
  • Chevre ca 2cm stor bit
  • Flytande honung
Instructions
  1. Använd en stekpanna som du kan ställa in i ugnen.
  2. Skala och dela lök och vitlök. Skär löken i klyftor och vitlöken i små bitar. Skölj och dela zucchinin i skivor som du sedan delar på mitten. Skölj, ta ur kärnorna och dela paprikorna i lagom stora bitar. Fräs allt detta på medelvärme i ca 5 minuter i en stekpanna med olivolja.
  3. Skölj och dela tomaterna och kvista av färska örter, ca 1/2 dl hackade örter eller 2-3 msk torkade (gärna de du kanske har i trädgården) tillsätt detta i stekpannan. smaka av med honung, salt och peppar.
  4. Låt puttra länge, gärna 1 h.
  5. Tillsätt oliverna och lite av spadet. blanda lätt och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter (ju längre ratatouillen får puttra ju bättre smaker).
  6. Ställ sedan in stekpannan i ugnen och garnera gärna med lite chevre och honung.
Notes

Passar till de flesta kötträtter!

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt