Risnudelsallad, kokos och limeräkor

Risnudelsallad, kokos och limeräkor
Serves: 4
Ingredients
  • 200 g risnudlar eller sjögräsnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 1 ask strimlade sockerärtor
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1/2 gurka, skiva och hyvla
  • 200 g cocktailtomater, halvera
  • 1 knippe rädisor, dela på mitten
  • Dressing:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili, strimla
  • 2 tsk fisksås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • Till servering:
  • lime, koriander och ev lite finhackade cashewnötter
Instructions
  1. Blanda alla ingredienser utom lime i en kastrull. Låt koka i 10 min.
  2. Tillsätt därefter limesaften och ställ att svalna i kylen.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
  4. Blanda ihop räkor, sockerärtor och rödlök med dressingen.
  5. Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och räkblandningen.
  6. Servera med lime, mycket färsk koriander och hackade cashewnötter.

DSC_4648 DSC_4652

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.