Risnudelsallad, kokos och limeräkor

Risnudelsallad, kokos och limeräkor
Serves: 4
Ingredients
  • 200 g risnudlar eller sjögräsnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 1 ask strimlade sockerärtor
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1/2 gurka, skiva och hyvla
  • 200 g cocktailtomater, halvera
  • 1 knippe rädisor, dela på mitten
  • Dressing:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili, strimla
  • 2 tsk fisksås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • Till servering:
  • lime, koriander och ev lite finhackade cashewnötter
Instructions
  1. Blanda alla ingredienser utom lime i en kastrull. Låt koka i 10 min.
  2. Tillsätt därefter limesaften och ställ att svalna i kylen.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
  4. Blanda ihop räkor, sockerärtor och rödlök med dressingen.
  5. Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och räkblandningen.
  6. Servera med lime, mycket färsk koriander och hackade cashewnötter.

DSC_4648 DSC_4652

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt