Rödkålssallad

Author: SandT
Serves: 4
Den här passar perfekt på julbordet som ett fräscht tillbehör!
Ingredients
  • 0,25 st rödkålshuvud
  • 4 st apelsiner
  • 100 g valnötter
  • 1 dl bladpersilja, fint hackad
  • 150 g torkade bär, havtorn, vinbär, blåbär, tranbär
  • 100 g fetaost (get/får)
  • 1 dl rapsolja/olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,25 dl vit balsamvinäger
  • 1/2 msk honung
  • salt och nymalen svartpeppar
Instructions
  1. Hyvla rödkålen tunt.
  2. Filéa apelsinen och skär den i klyftor.
  3. Lägg upp rödkål, apelsin och strö över nötter, hackad persilja, torkade bären och häll sedan över vinägretten gjord på olja, dijonsenap, balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  4. Smula till sist över fetaosten.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt