vörtbröd

Cuisine: 175
Det här receptet är lite av ett ihopsläng, det går nog bra med vilket glutenfria mjöl som helst men såhär gjorde jag och resultatet blev gott enligt min smak.
Ingredients
  • 7 dl bovetemjöl
  • 1 1/2 dl nyponskalmjöl
  • 1 1/2 dl Majsmjöl
  • 1 dl rent havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 msk salt
  • 1 msk nejlika
  • 1 msk pomeranskal
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 msk kardemumma
  • 5 dl soygurt
  • 5 dl havremjölk
  • 0,5 dl honung
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa solrosfrön, sesamfrön och linfrön i en mixer.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Häll över honung och vätskan (jag tog soygurt och havremjölk).
  5. Blanda väl och häll smeten i två smorda formar.
  6. Sätt in i ugn, 175 grader, i ca. 70 minuter. Låt brödet vila upp och ner under bakformen tills det svalnat.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt