Spenatsoppa

Serves: 4
En klassisk spenatsoppa men touch av chili och kokos.
Ingredients
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 röd chili
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk olja till stekning
  • 8 dl vatten
  • 2 dl havremjölk
  • 2 msk lantbuljong
  • 400 g hackad spenat
  • 1 dl kokosmjölk
  • salt, vitpeppar & muskotnöt
  • Förslag till servering:
  • Kallrökt lax
  • Rökt skinka
  • Räkor
  • Ägghalvor
Instructions
  1. Finhacka lök, vitlök och chili.
  2. Lägg i en klick smör och olja i en hög kastrull och tillsätt lök, vitlök och chili när smöret smält.
  3. Låt fräsa i några minuter tills löken blivit mjuk
  4. Tillsätt vatten, havremjölk och lantbuljong, låt det koka upp.
  5. Lägg i spenaten och smaka av soppan med salt, peppar och lite riven muskotnöt.
  6. Red av soppan med kokosmjölk.
  7. (du kan även piffa till soppan med en skvätt vitt vin)
  8. Låt puttra en stund, ca. 5 minuter.
Notes

Servera med ägghalvor och kallrökt lax, rökt skinka eller räkor.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt