Tacopaj
Serves: 4-6
Ingredients
  • Pajdeg:
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1⁄2 dl potatismjöl
  • 1⁄2 dl mandelmjöl
  • 1⁄2 dl kokosmjölk eller Oatly imat
  • 1⁄2 dl kallpressad olivolja
  • 1⁄2 tsk salt
  • Fyllning: 4-500 g nötfärs (gärna eko)
  • 1 påse eko tacokrydda
  • 10 körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl Oatly i mat
  • 2 dl riven pecorino ost – valfritt
  • Svartpeppar, salt och örter.
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs färsen till den blir gyllenbrun, tillsätt tacokryddan och därefter ca 2 dl vatten, låt puttra en stund.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka halva paprikan. Skär den andra i strimlor för topping av pajen.
  4. Blanda ingredienserna till pajdegen, olja in en ugnssäker form och tryck sedan ut degen i den. Dela tomaterna i halvor och riv osten om du önskar ha getost.
  5. Vispa upp äggen med havregrädden och rör ner svart- peppar, salt och pecorinoost. Lägg färsen i pajskalet, häll över blandningen med kryddor, ägg och ost. Lägg sedan på tomater, paprika och krydda med örter, exempelvis timjan, rosmarin och oregano.
  6. Sätt in i ugnen i ca. 15-20 minuter.

Tacopaj Tacopaj1

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt