Tunnbröd Oscar Målevik

Tunnbröd Oscar Målevik

Serves: 6-8
Toppa dessa tunnbröd med favoritpålägget eller använd som ett mjukt tacobröd.
Ingredients
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl durramjöl
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 dl potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor (anis&fänkål)
  • 25 g vanlig färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten och
  • ½ dl kokosolja
Instructions
  1. Blanda alla torra ingredienser, smula i 25 g vanlig färsk jäst och blanda i 3 dl ljummet vatten och ½ dl kokosolja.
  2. Ta ut degen på bakbordet för att knåda en stund så att degen blir jämn och hanterbar. Helst på en blank bänkskiva, så slipper du tillsätta mer mjöl ifall degen fastnar.
  3. Låt degen jäsa 15-30 minuter utan bakduk.
  4. Dela degen i 6 lika stora delar, kavla ut så tunt du kan, gärna med rismjöl under tunnbrödet så de blir riktigt tunna. Lägg i stekpannan på högsta värme och grädda en i taget, det gäller att vara snabb. De ska precis börja få lite färg på undersidan när de är klara. Lägg bröden då mellan två kökshanddukar att kallna, annars torkar de och spricker.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt