Dadelbollar

Author: Johnny Ewerstein
Nyttiga dadelbollar som kan ätas med gott samvete! Ca 10 st
Ingredients
  • 6 dadlar
  • 1/2 dl havregryn (glutenfria)
  • 1/2 dl grovhackade mandlar
  • 1 msk linfrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk hampafrön
  • 2 1/2 msk carobpulver el. ekologiskt kakao
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 msk kokosolja (behöver inte värmas i vattenbad innan)
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
Instructions
  1. Kärna ur dadlarna. Grovhacka mandlarna, sen blandas alla ingredienserna i en bunke. Kaffe häller man på sist men innan man gör detta, ta en sax och klipp dadlarna i småbitar.
  2. Rör runt alla ingredienserna innan man börjar göra bollar. Jag gillar att rulla dom i kokos men det är en smaksak. Inget pärlsocker bara!

 

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt