JulBiscotti

JulBiscotti
Cuisine: 190
Serves: ca. 100 st
Om du inte orkar hacka mandeln för hand, kör dem i mixern till de fått lagom storlek.
Ingredients
  • 100 g smält smör eller kokosfett
  • 2-3 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl kokossocker eller 1 dl rårörsocker
  • 5 dl rårismjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mandel (om du inte tål mandel, byt ut mot solrosfrön)
Instructions
  1. Enkelt att slänga ihop:
  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Smält smöret på låg värme medan du vispar ihop ägg och socker poröst i en bunke.
  4. Hacka mandeln eller solrosfrön och rosta om du vill.
  5. Tillsätt smält smör i äggblandningen och därefter rårismjölet, lite i taget under tiden du rör, rör ner hackad mandel.
  6. Dela degen i tre lika stora delar och rulla sedan ut dem som korvar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Sätt in i ugnen ca. 10 minuter på 200 grader, ta ut plåten och skär längderna i lagom stora bitar
  8. Sänk värmen till 175 grader och ställ in i ca. 15 minter till. Låt gärna biscottin stå inne en stund i ugnen på eftervärme.

JulBiscotti2 JulBiscotti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.