Mjukt tacobröd

Serves: 4
Efter att ha testat flera olika mjölsorter till detta bröd kom vi fram till att bovetemjölet är det som ger bäst resultat.
Ingredients
  • 3,5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • ca 2 dl vatten
Instructions
  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll på olivoljan och rör runt.
  2. Tillsätt vattnet, lite i taget till du får en jämn och bra konsistens.
  3. Dela degen i 6-8 st lika stora delar, kavla dem runda och så tunt som möjligt på ett mjölat bakbord. Degen skall vara lite kletig, använd hellre extra mjöl vid kavling.
  4. Stek på ganska hög värme i ca 30 sek på vardera sida.
Notes

Dessa bröd passar även bra som ett vanligt tunnbröd eller till en wrap.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt