Rispappersrullar

Serves: 4
Denna enkla rätt passar bra till buffé, lunch eller en lättare middag.
Ingredients
  • 1 pkt rispapper
  • 1 st ingefära
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd chili
  • 1 st fpk risnudlar
  • 1 st kruka koriander
  • 1 st mango
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron/lime
  • 200 g nötfärs
  • 2 msk glutenfri soya
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 st vitlöksklyftor
Instructions
  1. Skala och hacka 2 st vitlöksklyftor, fräs i sesamoljan och tillsätt nötfärsen.
  2. Låt nötfärsen puttra i soya och teriyakisås
  3. Sätt på vatten till risnudlarna, koka risnudlarna och skölj av dem i kallt vatten.
  4. Hacka vitlök, chili, mango, rödlök, koriander och ingefära.
  5. Blanda ihop med risnudlarna och smaksätt med lite havssalt.
  6. Blötlägg rispappret i varmt vatten, ca 5 sekunder.
  7. Lägg det blötlagda rispappret på en torr yta och lägg sedan på den önskade fyllningen. Rulla ihop och lägg rullen på ett fat.
  8. Jag gjorde några rullar helt vegetariska, några med bara nötfärsen och några där jag mixade den vegetariska blandningen med nötfärsen.
  9. Dippa i glutenfri soya, terriyakisås eller risvinäger smaksatt med chili och sesamolja.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt