Tabbouleh
Serves: 4-6
Ingredients
  • 2 dl röd quinoa
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater eller 12 körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 3/4 dl pressad citronjuice
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Instructions
  1. Koka quinoan efter anvisning på förpackningen, 2 dl okokt quinoa brukar vara lagom till 4 portioner.
  2. Låt quinoan svalna något.
  3. Finhacka gurka, tomat, lök, örter och vitlök. Blanda med quinoan i en stor skål.
  4. Pressa citronsaft över blandningen och krydda med salt och peppar. Blanda sist i den kallpressade olivoljan.
Notes
Servera med oliver, vegetariska biffar eller nötfärsbiffar. Passar utmärkt som grilltillbehör.

DSC_7833

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt