Italiensk citronpaj

Italiensk citronpaj

Cuisine: 200
Serves: 8 – 10
En fräsch och söt dessert. Passar bra att servera med en liten skopa havreglass eller fruktsallad.
Ingredients
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 3 dl fullkornsrismjöl
  • 125 gram kokosolja
  • Fyllning:
  • 3 st ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • rivet skal av en citron
  • saft från en pressad citron
Instructions
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa alla ingredienserna till degen. Smörj en pajform med kokosolja och ströa med kokosflingor, tryck ut degen och förgrädda i 12-15 minuter.
  3. Vispa ägg och rårörsocker till fyllningen luftigt. Blanda ner mandelmjöl, citronskal och citronsaft precis innan du skall hälla fyllningen i pajskalet. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Fyllningen ska vara lite lös i mitten, den stelnar när pajen svalnar.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt