Risgrynsgröt

Serves: 4
Gunilla tipsar om risgrynsgröt med rismjölk
Ingredients
  • 1,5 dl rundkornigt ris
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st kanelstång
  • 8 dl rismjölk
  • 1/2 msk rårörsocker
Instructions
  1. Blanda ris, vatten och salt i en kastrull. Tillsätt kanelstången.
  2. Låt koka under lock på medellåg värme i ca 10 minuter.
  3. Häll i rismjölk och låt koka om på nytt. Låt gröten svälla under lock på medellåg värme i ca 40 minuter utan omrörning. Smaksätt med rårörsocker.
Notes

Servera med rivet äpple och kanel, rismjölk eller mandelmjölk.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt