Pizza

Cuisine: 250
Små snackspizzor – ca. 30 st Annars är degen lagom till en stor plåt.
Ingredients
  • 5-6 dl bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vatten
  • ½ dl kallpressad olivolja
Instructions
  1. Blanda bovetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Häll i vatten och olivolja och rör till en smidig deg.
  3. Blir det för kladdigt är det bara att ta lite extra mjöl.
  4. Rulla små bollar som du sedan plattar ut på bakbord med bovetemjöl eller om du vill göra en stor pizza ta då ut hela degen på ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut över plåten.
  5. Grädda i 250 grader 10-15 minuter.
Notes

Lägg på tomatsås (till fördel kryddad med örter), valfria pålägg såsom skinka, buffelmozzarella, getost, flingsalt och örter. Det är också gott att lägga på ruccola, soltorkade tomater, och lufttorkad skinka.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt